top of page

מאפייני קהל היעד

 

קהל היעד הוא הנמען שאליו אנו פונים ועלינו לתאר את המאפיינים שלו במספר תחומים. 

כאשר אנו עושים פילוח שוק, הכוונה : חלוקת כל השוק (החברה) האטרוגני לתת קבוצות הומוגני (אחיד) ועלינו להחליט מי הקבוצות שמתאימות לקמפיין שלנו ולכן אנו מתייחסים לקבוצות גיל מסוימות (כמו בסקר).
 

אנחנו בוחרות להתייחס לקבוצות הגיל: 

15-20 דור ה-Z- לרוב משנת 1997- 2000- 

צריכת מדיה-בני הדור נולדו שהסמארטפונים והחיבור התמידי לאינטרנט מהווים חלק מרכזי בחייהם ומהתבגרותם ואף חלק מזהותם העצמית. יש המכנים אותם בשל כך ''דור המסכים'' או ''דור הפלזמה''. כתוצאה מכך, מאפיין שיתוף המידע ההמוני ברשתות החברתיות נעשה מרכזי בחייהם.

עמדות חברתיות-בני דור זה  הם בעלי מודעות גלובלית גדולה יותר ומגלים סובלנות  רבה יותר כפי אחרים. הם צפויים להיות הדור המגוון ביותר בהיסטוריה ונתפסים כמתעניינים יותר בנושאים חברתיים, סביבתיים ויצירת עולם טוב יותר. למרות זאת הם נתפסים כבודדים יותר ונואשים לקשר וירטואלי או פיזי. (מקור ביבליוגרפי- ויקיפדיה)

20-25 דור ה-Y- נולדו במהלך שנות ה-80 ושנות ה-90 של המאה העשרים (1980- 1994)- 

סגנון חיים -דור ה-y גדל לתוך ההאצה המהירה בפיתוחים הטכנולוגיים בתחום המחשבים והאינטרנט. הדור שנחשף מגיל צעיר לגירויים גלובליים וחווה יותר מכל דור אחר חוויות בעלות אופי גלובלי . 

נתונים דמוגרפיים-

על פי מחקר שפורסם אמריקאים שנולדו בשנות ה-80 עוזבים בגיל מאוחר את בתיהם, עוברים בממוצע שבעה מקומות עבודה עד גיל שלושים, כשני שליש חיים עם בן או בת זוג בלי להתחתן ואלו שבוחרים להתחתן עושים זאת מאוחר. המאפינים העיקריים של הדור הוא עיסוק עצמי מוגבר. (מקור ביבליוגרפי- ויקיפדיה)

 בחרנו בקבוצות גיל אלו מפני שלדעתנו קבוצות הגיל האלה חשופות הכי הרבה לעולם הסמים,המסיבות, לחץ חברתי,צבא וטיולים אחרי צבא שהסבירות להתנסות בסמים גבוהה יותר. 

דור ה-Z פחות מודע להשפעות הסמים ולנזקים שהם יכולים לגרום. יש הרבה השפעה חברתית, רצון לרצות, להיות חלק, להרגיש שווה ושייך. הוא מאופיין כגלובלי, ויזואלי וטכנולוגי. הם נוטים להסתמך על מנועי חיפוש מאשר על ספרי לימוד  או מחקרים. הרשתות החברתיות הם חלק מרכזי בחייהם והם נוטים לייחס לה חשיבות רבה. (מאפיינים עיקריים).

דור הY נמצא כרגע בשלב יותר בוגר בחיים מאשר דור ה-Z אך אסור לשכוח שגם הם היו ילדים בגיל ההתבגרות ורצו להתנסות/התנסו בסמים. 

ככל שהם גדלו המודעות שלהם אולי עלתה אבל עדיין הרצון לנסות היה חזק וגבר עליהם בטיולים אחרי צבא, מסיבות, מקומות עבודה ועוד. הם נחשפו לגירויים גלובלים כגון: נופשים וטיולים בעולם, שיחות בינלאומיות, שידורי חדשות ואירועים מרחבי העולם. (מאפיינים עיקריים).

קל להם לחשוב ש"לי זה לא יקרה" , "אני עובד בשביל לקנות לעצמי מה שאני רוצה וצריך" ובדרך הזו הם שוכחים את ההשלכות, גם עם בגרות (מבחינת אישיות) ובגיל 20+ אפשר להגיע למקומות לא טובים בחיים אם לא חושבים פעמיים.

כך הם גם מפספסים הזדמנויות ללמוד ולהצליח, להקים משפחה ולבנות בית.

בדרך זו הם פוגעים בעצמם, במשפחה שלהם ובעתידם.

אנחנו רוצות להראות שכל אחד יכול ליפול לסם ולהיות מכור. לא משנה מאיזה רקע הוא מגיע, אם אזור המגורים שלו נחשב טוב או לא, גם אנשים עם השכלה ,עבודה מסודרת ומשפחות יכולים ליפול לסמים ככה שלא צריך להכליל ולהגיד שרק אנשים מרקע קשה או משכונות פחות נחשבות יכולים להשתמש ולהתמכר. אנחנו רוצות לשבור סטיגמות ולתת לצופים נקודת מבט שזה יכול לקרות ל״טובים ביותר״ בכל בית, בכל חברה ובכל מקום. הסמים הם מקור מנחם להרבה אנשים, מקור של שמחה זמנית, מקום של בריחה מהמציאות ולא משנה מי מנסה אותם.. בהתחלה הם נעימים ועושים טוב אבל אחרי כך נופלים כל כך חזק שקשה לעלות בחזרה אם בכלל. המדיה החברתית היא גם מרכיב חשוב מאוד בבחירת הקהל שלנו, דור ה-Z יותר חשוף למדיה חברתית והוא יותר מושפע ממנה. ומכאן נובע הרצון וההסתקרנות להתנסות בסמים ולהראות ש״גם אני חלק״ ״גם אני ניסיתי״. הם רוצים להרגיש מקובלים בחברה ולהראות שייכות לחברה בשביל להעלות לעצמם את הביטחון העצמי ולהרחיב את מעגל החברים. מה שהם לא יודעים זה שהצעד הזה שנראה להם כל כך קטן הוא בעצם גדול ואכזרי ויכול להרוס להם ולמשפחה שלהם חיים שלמים. הם גורמים לעצמם נזק בלתי הפיך לא במודע. ברצוננו למגר את התופעה, לדבר עליה כמה שיותר בגובה העיניים ובדרך זו ולהוביל לשינוי משמעותי ולהציל חיים של אנשים ובמיוחד של בני נוער. 

bottom of page